Onze diensten

De mensen van CAPITAL public affairs richten zich op inhoudelijke communicatie wanneer het er echt op aankomt. Wij zijn niet actief op het gebied van marketingcommunicatie en vormgeving. De partners brengen u graag in contact met bureaus die daar goed in zijn. Desgewenst verzorgen wij de Nederlandse regievorming van de uitvoering.

Zoekt u een team van advocaten, accountants, bedrijfskundigen om een issue te redresseren? Ook hier zijn wij u graag van dienst om u te helpen met het samenstellen van uw team voor de Nederlandse markt.

01

Lobby strategie en begeleiding van de uitvoering

Onze filosofie is dat uzelf de belangenbehartiging doet.  Dit werkt in de praktijk overtuigender. Wij bereiden u voor op bij wie u moet zijn, wanneer het geschikte moment en wij zorgen in de voorbereiding dat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook zorgen wij dat – indien nodig – uw lobbyactiviteiten in een (social) media strategie worden ingebed. En heeft u geen tijd of blijft u liever op de achtergrond. Dan zorgen wij dat de contacten voor u worden onderhouden.

Feestructuur:

  • opstellen strategie, vaste prijs vooraf
  • begeleiden en uitvoeren strategie, uurtarief, geen vaste verplichtingen
03

Strategisch communicatieadvies

Welk resultaat is bereikt wanneer een rechtszaak gewonnen is, maar dat klanten massaal afhaken? Of dat de media ongelukkige zinnen uit uw jaarstukken of andere documenten halen? Hoe valt een speech in politiek Den Haag? Wij kijken graag met u mee. Om uitglijders te voorkomen en kansen te benutten. Wij waken voor tunnelvisie en naar binnen gericht zijn. Wij zijn thuis in financiële teksten en producten.

Fee structuur:

  • uurtarief, geen vaste verplichtingen
05

Het volgen van ontwikkelingen in de Nederlandse markt

Wij verzorgen een nieuwsoverzicht op uw behoefte. Niet teveel en niet te weinig. Daar boven op volgen wij voor u de ontwikkelingen die de media nog niet hebben bereikt. En die ontwikkelingen die de media nooit bereiken, maar wel van belang zijn voor het nemen van beslissingen in uw bedrijfsvoering.

Fee structuur:

  • retainerfee
07

Second opinion

Zit u met een lastig probleem en komt u er nog niet uit? Bent u niet helemaal overtuigd van de adviezen die u reeds heeft gekregen? Of wilt u dat voordat u naar buiten gaat, ogen van buiten uw organisatie de zaak nog eens bekijken? In een eenvoudige opzet doen wij dit graag voor u. Bijvoorbeeld in een werklunch of een gesprek. In de socratische methode zetten wij samen met u de zaken op een rijtje. En wilt u liever een rapport op schrift? Dat neemt meer tijd , maar dat verzorgen wij graag voor u.

Fee structuur:

  • uurtarief
09

Samenstellen van teams voor de Nederlandse markt

Wij houden graag focus in ons werk en doen alleen de dingen waarin wij excelleren. Maar werken graag samen met andere professionals. Dat kan met mensen in uw eigen team zijn of met andere door u ingehuurde professionals. Ons grote netwerk stellen wij graag ter beschikking om u suggesties te doen voor een sterk team voor de Nederlandse markt, dat eventueel ook internationaal kan opereren.

Fee structuur:

  • uurtarief, geen vaste verplichtingen. Wij hebben geen afspraken lopen en werken niet met kickback fees
02

Stakeholderanalyse

Idealiter begint elke activiteit met een stakeholderanalyse. Wie doen er direct dan wel indirect toe? Wij kijken ook naar de stakeholders van de stakeholders. Door wie laten ambtenaren, journalisten, politici en anderen in het politiek-bestuurlijk domein zich beïnvloeden. Deze stap vormt de basis van een effectieve communicatiestrategie.

Fee structuur:

  • vaste prijs vooraf
  • veldwerk uurtarief, geen vaste verplichtingen
04

Press office, waar onder social media

Wij verzorgen alles wat met mediacommunicatie te maken. Wij spreken en schrijven makkelijk, maar wel deskundig en met inhoud. Deze dienst is ook van belang voor bedrijven en instellingen met een communicatieafdeling die vooral op klant- en medewerkerscommunicatie is gericht. Wij verzorgen graag de communicatie naar andere stakeholders, indien u dat wenst in nauwe samenwerking met uw mensen.

Fee structuur:
Woordvoering, uurtarief, geen vaste verplichtingen
Persbericht, vaste prijzen vooraf

06

Copywriting

Wij concentreren op tekst die er echt op aan komt. Op speeches, persberichten, inleidingen en samenvattingen en jaarverslagen. Teksten die op het snijvlak van het financiële, juridische en bestuurlijke liggen. Gericht op iedere gewenste doelgroep. Wij zorgen voor de taalkundige en culturele vertalingen van internationaal communicatiemateriaal.

Fee structuur:

  • uurtarief of prijs vooraf
08

Media- en presentatietraining

De meeste van onze klanten hebben reeds een of meerdere mediatrainingen gevolgd,. Dat doen wij niet over. Wel bereiden wij onze opdrachtgevers voor op publieke optredens, of het in de Tweede Kamer is, een gesprek met ambtenaren, of met journalisten is. Wij spreken alles goed met u door en bereiden u voor. En wilt u een en ander op camera repeteren? Dan zorgen wij voor de trainer die bij u past.

Fee structuur:

  • vaste prijs vooraf per dagdeel

 

Subscribe to our newsletter:

 

 

CAPITAL public affairs
Public affairs in the Netherlands for the financial industry